Domeinnaam vragen - oplossingen

Waarom ontving ik oude e-mails?

Recentelijk hebben we een migratie naar een nieuwe e-mailplatform uitgevoerd. Dit nieuwe platform geeft ons meer garanties op vlak van stabiliteit en veiligheid. Het laat ons ook toe om verder te groeien en op termijn extra functionaliteiten aan te bieden. Een eerste voorbeeld daarvan is het feit dat uw mailbox vergroot werd naar 250 MB, wat een aanzienlijke vooruitgang is.

Om geen onderbreking te ondervinden, werden ook alle online opgeslagen e-mails mee gemigreerd. Voor het merendeel van de klanten vormt dit geen probleem, maar aangezien u de optie geactiveerd hebt om een kopie van uw e-mail achter te laten op de server, krijgt u momenteel uw mails dubbel binnen. Concreet gaat het hier over oudere e-mails die u op de server achtergelaten had.

Opgelet: dit is geen bug of een veiligheidsprobleem, het is eerder een beperking van uw e-mail programma dat niet achterhalen welke van de online opgeslagen e-mails er oud of nieuw zijn. Bijgevolg zal uw software gewoon alle e-mail downloaden waardoor deze zich dubbel op uw computer bevinden.

Gelieve ook op te merken dat geen enkele email verloren gegaan is .

Dit is een eenmalig fenomeen. We raden u aan om de dubbele emails gewoon te verwijderen. Onze excuses voor het eventuele ongemak, dit is echter een noodzakelijke ingreep. Het lijkt ons acceptabeler om e-mail dubbel te hebben, dan geen opgeslagen exemplaren te migreren en bepaalde mails te missen.

Back