Wat is een PTR record? Moet ik er één aanmaken?

PTR records vertalen IP adressen in domeinnamen.

Bijvoorbeeld: het A record voor subdomain.exemple.com vertaalt deze domeinnaam naar 123.123.123.123.

Het PTR record vertaalt dan 123.123.123.123 terug naar subdomain.exemple.com.

Dit wordt ‘omgekeerde DNS’ genoemd.

PTR records kunnen niet opgezet worden op domeinnaam niveau maar door de beheerder van het IP.

Als u van een andere server gebruikmaakt, en het IP van deze mailserver heeft geen PTR record dan hebben wij geen mogelijkheid om dit te veranderen en moet u contact opnemen met de beheerder van deze mailserver.
Bijvoorbeeld: als u mails stuurt via de mailserver van uw ISP (internet service provider), wat altijd het geval is als u een mail client gebruikt zoals outlook, dan zal u hen moeten contacteren en vragen om de PTR records op te zetten voor al hun mailservers.