Hoe stel ik URL forwarding in?

A. Wat is URL forwarding?

Met URL forwarding kunt u een domeinnaam koppelen aan de inhoud van een andere website.

Indien uw website elders hosting heeft, dan kunt u een automatische link instellen naar die website door de volledige URL in te geven. De bezoekers van uw site zullen niet merken dat ze doorgestuurd worden naar een andere site.

B. URL forwarding activeren

- Ga naar uw Domain Manager met uw login en paswoord

- Onder 'Website Configuratie', en naast 'URLForwarding' klik 'Activeer' als de status nog niet op 'Geactiveerd' staat, anders klik gewoon 'Configuratie'

- Naast 'Alle traffiek van uw site doorsturen naar', voer de volledige URL in naar waar u wenst door te sturen

- Klik 'Wijzig'

De veranderingen zijn onmiddellijk actief.

Vanaf nu worden bezoekers aan uw domeinnaam automatisch doorgestuurd naar de opgegeven URL.

C. URL forwarding desactiveren

- Ga naar uw Domain Manager met uw login en paswoord

- Onder 'Website Configuratie', en naast 'URLForwarding' klik 'Configuratie'

- Naast 'Alle traffiek van uw site doorsturen naar', maak het veld volledig leeg

- Klik 'Wijzig'

De veranderingen zijn onmiddellijk actief.

Vanaf nu worden bezoekers aan uw domeinnaam niet meer doorgestuurd.

D. URL forwarding veranderen

Om de URL forwarding te veranderen dient u URL forwarding eerst te desactiveren en daarna te activeren met de nieuwe URL.

E. Waarom functionneert mijn URL forwarding niet?

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken voor het niet functionneren van uw URL forwarding:

- Controleer in uw Domain Manager dat de status van URL forwarding op 'Geactiveerd' staat

- Controleer dat de ingegeven URL correct is.

- Copiƫer hiervoor de URL in uw internet browser. Uw site moet nu zichtbaar zijn.

F. Welk adres is zichtbaar in de internet browser (URL cloaking, URL framing) ?

U kunt kiezen welk adres zichtbaar is in de internet browser: de originele ingetypte URL, of de URL naar dewelke doorgestuurd wordt:

- Ga naar uw Domain Manager met uw login en paswoord

- De status van URL forwarding moet 'Geactiveerd' zijn. Is dit niet het geval, activeer dan eerst URL forwarding

- Onder 'Website Configuratie' en naast 'URLForwarding' klik 'Configuratie'

- Vink 'Doorsturen in frame' aan indien u de originele URL wenst te tonen in de internet browser (URL forwarding met cloaking of framing).

OPGELET:

- Indien URL forwarding ingesteld werd, dan is de default configuratie niet meer actief. In de default configuratie is er immers geen URL forwarding ingesteld.

- Indien uw URL forwarding actief is, dan dient u onze nameservers te gebruiken. Immers, wij kunnen de bezoekers van uw site niet omleiden naar een andere site indien ze niet eerst naar ons komen.

- URL Forwarding en hosting worden meestal niet samen gebruikt. Indien uw site op onze servers hosting heeft, dan hoeft u geen URL forwarding in te stellen.