Hoe stel ik mijn mail in?

Hieronder de verschillende mail parameters die ingesteld kunnen worden:

A. Hoeveel mail adressen?

Elke domeinnaam laat toe om 1 of meerdere mail adressen te hebben.

U kunt een onbeperkt aantal adressen aanmaken, 1, 5 of 10 tegelijk.

Elke mailbox dient een unieke naam te hebben. U kunt voor elke mailbox bepalen of u uw mail leest via een programma op uw computer (zoals Outlook), of dat u uw mail leest via webmail.

B. Hoe maak ik een mail adres aan?

- Ga naar uw Domain Manager

- Onder 'Mailbox Configuratie' klik 'Bestellen’

- Vink het aantal mailboxen aan dat u wenst te bestellen: 1 of 5 of 10

- Klik ‘Ga verder’

- Ga terug naar uw Domain Manager

- Onder 'Mailbox Configuratie' klik 'Configuratie’

- Klik 'Nieuw'

- Geef het mail adres in dat u wenst aan te maken.

- Klik 'Nieuw'

Zodra de mailbox actief is, zal het systeem automatisch een paswoord genereren.

U kunt het echter wijzigen (zie hieronder)

C. Hoe een mail adres verwijderen?

- Ga naar uw Domain Manager

- Onder 'Mailbox Configuratie' klik 'Configuratie’

- Naast het mail adres dat u wenst te verwijderen klikt u op 'Verwijderen'

- Klik nogmaals 'Verwijderen' om te bevestigen

Opgelet: alle mails van die mailbox gaan verloren.

D. Hoe kan ik een mail adres wijzigen?

Om een mail adres te wijzigen, creëert u een nieuw mail adres en verwijdert u het oude.

E. Hoe kan ik mijn mails lezen met een POP3 mail programma?

Voorbeeld van POP3 mail programma: Outlook

Configuratie van uw POP3 mail programma:

- Inkomende POP3 mailserver: mail.Register.eu

- Uitgaande mail server: smtp-auth.Register.eu (verificatie vereist met hetzelfde wachtwoord) of voer de mail server van uw internet provider in (bijvoorbeeld voor Telenet: 'uit.telenet.be')

- Login = username = volledig mail adres

- Paswoord = het paswoord dat u ontving tijdens de registratie van uw domeinnaam

Indien uw uitgaande mails niet bij hun bestemmelingen aankomen, gelieve dan uw internet provider te contacteren.

F. Hoe kan ik mijn mails lezen met webmail?

- Ga naar de site webmail

- Geef de gebruikersnaam in: dit is het volledig mail adres van de mailbox die u wenst op te zoeken

- Geef het paswoord in

G. Hoe het mail paswoord veranderen?

- Ga naar uw Domain Manager

- Onder 'Mailbox Configuratie' klik 'Configuratie’

- Naast het mail adres en onder 'Paswoord' klik op 'Wijzigen'

- Geef het nieuw paswoord in

- Klik op 'Wijzigen'

H. Wat is een alias?

Een alias laat toe om meerdere mail adressen toe te wijzen aan 1 mail account. Dit mail account is toegankelijk met 1 login en 1 paswoord. Elke mail die naar uw alias gestuurd wordt, zal automatisch in uw mail account komen. Een voorbeeld:

Mail adres: jan.janssens@mijndomein.be

Alias 1: j.j@mijndomein.be

Alias 2: jj@mijndomein.be

I. Hoe een alias toevoegen?

- Ga naar uw Domain Manager

- Onder 'Mailbox Configuratie' klik 'Configuratie’

- Naast het mail adres en onder 'Alias' klik op 'Configuratie'

- Geef de nieuwe alias in

- Klik 'Nieuw' om te bevestigen

J. Hoe een alias verwijderen?

- Ga naar uw Domain Manager

- Onder 'Mailbox Configuratie' klik 'Configuratie’

- Naast het mail adres en onder 'Alias' klik op 'Configuratie'

- Naast de alias die u wenst te verwijderen, klik 'Verwijderen'

K. Hoe een alias aanpassen?

Om een alias aan te passen, verwijdert u die eerst en u maakt dan een nieuwe aan.

L. Mail catch-all instellen

Met een mail catch-all, kunt u alle mails ontvangen die gestuurd werden naar uw domeinnaam, maar waarvoor geen geldig mail adres of alias bestaat. Een voorbeeld:

Uw domeinnaam: mijndomein.be

Bestaand mail adres: jean.lasalle@mijndomein.be (heeft geen aliassen)

Onbestaand mail adres: jean@mijndomein.be

Indien een mail gestuurd wordt naar jean@mijndomein.be, dan wordt die omgeleid naar het e-mail adres dat ingegeven werd bij 'Stuur alle andere mails naar'.

Instelling van mail catch-all:

- Ga naar uw Domain Manager

- Onder 'Mailbox Configuratie'', klik 'Configuratie'

- Bij 'Stuur alle andere mails naar', geef het catch-all mail adres in.

M. Mail forwarding (met webmail)

Met de optie mail forwarding in webmail kunt u alle mails die naar een bepaald adres gestuurd worden, omleiden naar een ander mail adres.

- Ga naar de webmail

- Geef het volledige mail adres in dat u wilt zien, evenals het bjihorende paswoord

- Klik 'Mogelijkheden'

- Klik 'Algemeen'

- Bij 'Stuur ieder bericht door naar het volgende adres', voer het mail adres in waarnaar u mails wilt doorsturen.

- Klik 'Preferenties vernieuwen'

N. Hoe de mail diensten van een andere leverancier gebruiken?

U kunt de mail trafiek omleiden naar een andere server.

Hiervoor dient u echter de naam van de mail server van die leverancier te kennen (bijvoorbeeld mail.Register.eu) en u dient het MX-record te wijzigen:

- Ga naar uw Domain Manager

- Onder 'Nameservers - Sub domeinen' klik 'Configuratie'

- Onder 'Mail-Traffic' klik ‘Wijzig’

- Onder 'MX10-record', geef de naam in van de mail server van uw internet provider

- Klik 'Update !'

De veranderingen worden uitgevoerd binnen de 2 uur.

Om terug te gaan naar de oorspronkelijke MX-record instellingen:

- Ga naar uw Domain Manager

- Onder 'Nameservers - Sub domeinen' klik 'Configuratie'

- Onder 'Mail-Traffic' klik ‘Wijzig’

- Klik 'Set to Register.eu'

De veranderingen worden uitgevoerd binnen de 2 uur.